Blog

Alisa Teletovic / News  / Venice International Art Fair: Alisa Teletović, ekspresivna i figurativna umjetnica, predstavlja BiH u Italiji

Venice International Art Fair: Alisa Teletović, ekspresivna i figurativna umjetnica, predstavlja BiH u Italiji

Slikarka Alisa Teletović je na svjetskom umjetničkom događaju, venecijanskom Internacionalnom Art Fairu, predstavila tri slike. Izabrane su slike pod nazivom PoljubacČekajući početak i Faca, kombinovane tehnike na platnu dimenzija 100×150 cm.

Nalazimo se u vremenu koje je donijelo mnogo tehničkih dostignuća, posrnuli smo kao ljudi i kao bića. Toliko toga negativnog, lošeg i depresivnog, nadvilo se nad nama, tamna strana svijeta isplivava na površinu. Samo od sebe nameće se pitanje kako pronaći sebe u uzburkanom moru.

“Ja ne dozvoljavam da budem plijen, optimistična sam i romantična žena u zrelom dobu, još evalviram da vidim u ozračenom sumraku vremena kako pokazati nadu, ljubav, nježnosti. Slike Poljubac, Faca i Čekajući početak bave se upravo istinskom inspiracijom potrebnom čovjeku”, izjavila je umjetnica Alisa Teletović.

Venice International Art Fair traje od 14. septembra do 05. oktobra 2022. godine, a izložena djela u sklopu izložbe mogu se pogledati u Palazzo Albrizzi Capello u Veneciji.

 

https://www.klix.ba/magazin/kultura/alisa-teletovic-izlaze-slike-na-medjunarodnom-sajmu-umjetnosti-u-veneciji/220920025

 

https://www.ljepotaizdravlje.ba/promo/ekspresivna-i-figurativna-umjetnica-alisa-teletovic-predstavlja-bosnu-i-hercegovinu-u-italiji?fbclid=IwAR1MEDxf-s6aaOO35bXRp-rxX9jZCoL44XUqrhn4BjsKj5IOYzqeHPCxQ9Q

 

Alisa Teletović izložila radove na Internacionalnom Art Fairu u Veneciji

 

 

Venice International Art Fair: Alisa Teletović, ekspresivna i figurativna umjetnica, predstavlja BiH u Italiji