Blog

Alisa Teletovic / News  / “Putovanje” slika bh. umjetnice Alise Teletović od Sarajeva do Strasbourga u Vijeće Europe

“Putovanje” slika bh. umjetnice Alise Teletović od Sarajeva do Strasbourga u Vijeće Europe

Dati glas modernoj umjetnosti, ostaviti trag, sačuvati bh. umjetnost, osnažiti je i vrijednovati to je cilj i poruka umjetnice Alise Teletović.

U Strasbourgu u Vijeću Evrope u zgradi Agora otvorena je izložba slika ‘Putovanje’ umjetnice Alise Teletović. U okviru ove izložbe Alisa se predstavila sa deset velikih slika kombinovane tehnike. Izložbu su otvorili renomirani slikar iz Strasbourga, Roger Dale čije ćete radove moći vidjeti u Sarajevu u julu ove godine i Haris Bašić, ambasador Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope.

Ovo, poručeno je, ujedno otvara nova vrata i priču za sve umjetnike Bosne i Herecegovine.

“Danas sam jako ponosna jer predstavljam svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu u instituciji kao što je Council of Europe. Moja Umjetnost ima glas da premosti sve kulturne razlike. Umjetnost je itekako važan alat sa kojim gradimo mostove nade, dobrote, ljepote u bolji svijet. Vrijeme je da volimo. Svaka slika gradi nove konekcije, nove sinapse, ona poziva na radost, sunčevu toplotu, njih dvoje u pejzažu. Žena slika i sanja o boljem svijetu. Ona postaje pejzaž, utkana kao dio nastanka i stvaranja svijeta”, kazala je slikarica Alisa Teletović.

 

https://n1info.ba/kultura/putovanje-slika-bh-umjetnice-alise-teletovic-od-sarajeva-do-strasbourga-u-vijece-europe/?fbclid=IwAR0l3-gqK6O3lo24_FNtuWFR4fwl9cGk0q9b6eJ2Varo-uR1e88fBguEP5Y