Blog

Alisa Teletovic / News  / Alisa Teletović: Umjetnica čija djela otvaraju jedan Novi svijet

Alisa Teletović: Umjetnica čija djela otvaraju jedan Novi svijet

U Tuzlu večeras stiže istaknuta bosanskohercegovačka akademska slikarica, Alisa Teletović čija će djela krasiti Galeriju Kristiana Krekovića u Tuzli. Organizatori izložbe, HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan Tuzla najavljuju da će  zasigurno biti posebno, jer za Alisu kažu da je građanka svijeta, budući da se njezina djela nalaze diljem planete, a i izlagala je i u brojnim umjetničkim galerijama.

Ova višenagrađivana bosanskohercegovačka i australijanska umjetnica svojom angažiranošću hrabro je ukročila i u svijet poduzetništva. Žene su čudo, kaže ova suvremena umjetnica.

Naš razgovor započeli smo odmah pitanjem koliko je osobno umjetnost ispunjava.

“Moja umjetnost je ogledalo mene same i društva oko mene. Ja posmatram iznutra, osjećam i zatim slikam. Ona me ne samo ispunjava već spašava, spašava me od tmine naše sadašnjice, ali i usrećuje, daje nadu i ljubav”, kaže ova istaknuta umjetnica za Hrvatski glasnik.

A umjetnost ima nemjerljivu moć.

“Umjetnost je uvijek živa i u svima nama. Čitav univerzum je u nama. Uloga čovjeka je da kroz taj univerzum ugleda sebe, srce koje nosi i dušu koju ima i samim tim on ili ona ima moć. Mi smo stvoreni kao umjetnost”, kaže nam Alisa Teletović

https://hrvatskiglasnik.ba/alisa-teletovic-umjetnica-cija-djela-otvaraju-novi-svijet/?fbclid=IwAR0fr3nmA0LJZuV2sKKw-n6PLxa4SNljuwQJ9UEio7idKIKW_f_7krC6iJA