Blog

Alisa Teletovic / News  / Svečano otvorena izložba slika akademske slikarice Alise Teletović: Hvala za ove boje

Svečano otvorena izložba slika akademske slikarice Alise Teletović: Hvala za ove boje

U prepunoj Umjetničkoj galeriji Kristiana Krekovića u Tuzli sinić je otvorena izložba „Univerzum je u nama“ akademske slikarice  Alise Teletović.

Alisa Teletović, govoreći o postavci, kazala je da je izložba zapravo novi ciklus radova na kojim se može vidjeti  zanimljivim pejzaž, duše, uma i srca.

Kombiniranjem i miješanjem tehnika, oslobođena stega tradicije stvaranja, autorica kreira ekspresivne pejzaže pune boja i linija, stvarajući nove suvremene realnosti kroz koje sama prolazi. Tuzlanska publika imala je priliku vidjeti 25 umjetničkih djela.

“Propitujući samu sebe o ljubavi koja bi trebala dominirati, a tako je daleka na ovim prostorima, ja istinski tragam za bliskošću. Želim ukazati da pejzaže možemo prepoznati u nama, našim mislima i osjećajima i da su često apstraktni, nagoneći nas da zatvorimo oči kako bi usmjerili pogled ka unutra, u dušu”, izjavila je Alisa Teletović.

 

https://hrvatskiglasnik.ba/svecano-otvorena-izlozba-slika-akademske-alikarice-alise-teletovic-hvala-za-ove-boje/?fbclid=IwAR3hIctDxLcwXcezR4eUWbcsYJlMDVIBWxrSs_PkCHOerdgza-cVdDwSSG0